Citroenkip (pollo al limone)
bereiden
Ingrediënten
- 1 kip
- 1 citroen, gehalveerd
- 25 g boter
- 1 teen knoflook, gepeld
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen, gezeefd
- 1 takje bladpeterselie, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Wrijf de buikholte van de kip in met de ene halve citroen. Snijd de andere halve citroen in dunne schijfjes. Stop ze samen met de helft van de boter en de teen knoflook in de buikholte.
Leg de kip in een braadslee, sprenkel er de olijfolie over, strooi er zout en peper over en voeg de rest van de boter toe. Braad de kip 35 minuten.
Sprenkel het citroensap erover en braad de kip in circa 40 minuten gaar en mals.
Snijd de borstfilets, bouten en vleugeltjes los en leg ze op een voorverwarmde dekschaal. Strooi de peterselie erover en serveer de kip.
Opmerking
Wit vlees en citrusfruit vormen een klassieke combinatie. In dit recept krijgt verfijnde kip een friszuur accent van citroen. Gebruik altijd onbespoten, biologische citroenen. De precieze oventijd hangt af van de ouderdom van de kip en de bewegingsruimte op de boerderij. Kip moet altijd volledig gaar worden om mogelijke salmonellabesmetting te voorkomen. Je controleert of het vlees gaar is door een satépen in het dikste deel van een bout te prikken; het sap dat eruit stroomt moet helder zijn. De kip krijgt een lekker krokante korst door de oventemperatuur op het laatst te verhogen; let daarbij wel op dat het vlees niet uitdroogt.
Kookboek
Het recept 'Citroenkip (pollo al limone)' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel - Classic
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel - Classic' biedt een luxueuze verzameling van de beste recepten uit het wereldberoemde Italiaanse kookboek 'De Zilveren Lepel'. In deze nieuwe, luxe uitgave zijn de 170 allerbeste
... lees verder © Spectrum. Beeld: Haarala Hamilton