Dragonkip uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 4 scharrelkippenbouten
- 1½ eetlepel gesmolten boter
- 3 eetlepels verse dragonblaadjes of 1 eetlepel gedroogde dragon
- 2 citroenen, in kwarten
- 2 grote aardappels, geschild en in kwarten
- groene salade, voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 140 °C.
Leg de scharrelkippenbouten in een grote braadslee en bestrooi ze met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Bestrijk ze met de gesmolten boter en strooi de dragon erover. Stop de citroenkwarten tussen de bouten.
Dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 1 uur en 30 minuten in de oven.
Haal de folie eraf en voeg de aardappels aan de braadslee toe. Bestrijk de kip en aardappels met het braadvocht uit de braadslee.
Zet de braadslee zonder folie nog 1 uur in de oven.
Verhoog de oventemperatuur naar 180° C. Braad de kip nog 20 minuten of tot de aardappels gaar zijn en het vel van de kip goudbruin is.
Serveer de kip en aardappels met een groene salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Dragonkip uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Slow
Louise Franc
'Slow' biedt de beste hartverwarmende recepten: van dampende bonensoep en clam chowder, risotto met geroosterde pompoen en salie, vis in zoutkorst bereid tot en met spektakelstukken als geroosterde kalkoen met een vulling van cranberry's en chorizo
... lees verder © Good Cook