Jamie Oliver: kip met harissa uit de oven
bereiden
Bevat per portie
297 kcal
35 g eiwit
11 g vet
14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 verschillend gekleurde paprika's
- 2 rode uien
- 1 hele kip van 1,2 kg
- scheutje rodewijnazijn
- 4 volle theelepels rozenharissa
- 4 takjes verse munt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C (gasovenstand 4).
Verwijder de zaadjes uit de paprika's en scheur ze in grove stukken. Pel de uien, snijd ze in kwarten, trek de laagjes van elkaar en strooi de ui en paprika samen in een braadslede van 30 x 40 cm.
Snijd de kip met een vlijmscherp mes langs de ruggengraat door, klap hem open en maak een paar sneetjes in beide poten. Leg de kip met de harissa, een klein snufje zeezout en zwarte peper en een scheutje rodewijnazijn bij de groenten in de slede, schep alles goed door elkaar en masseer de kip goed in met het harissamengsel.
Leg de kip opengeklapt - met het vel naar boven - op de groenten en zet hem 50 minuten in de oven, of tot hij goudbruin, krokant en gaar is. Strooi de muntblaadjes erover en ga aan tafel.
Extra benodigd
Braadslede van 30 x 40 cm
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: kip met harissa uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
5 ingrediënten - snel & simpel koken
Jamie Oliver
In '5 ingrediënten - snel & simpel koken' laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond kunt eten. De recepten zijn... lees verder
© Kosmos UitgeversKip oven tips
Reacties op dit recept
- Chantal Eén van onze favoriete gerechten. Ik maak het voor 2 personen. 2-3 paprika's en een halve courgette. Een zoete ui en een sjalot/ui. Ipv een hele kip doe ik 2 grote kippenbouten. Ik weet niet hoe het kan maar onze mix wordt minder rood dan in het filmpje van Jamie dus 1 eetlepel tomatenpuree (met een klein beetje suiker) erbij. Wij eten het met stokbrood en kruidenboter.