Kip in cava

10 porties
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 2 bollen knoflook, gehalveerd
  • 150 ml cava
  • 50 ml olijfolie

Bereiden

Leg de kipfilet in een ovenschaal. Leg er de knoflook bij en bestrooi met peper en zout. Schenk er de cava en de olijfolie over.

Dek de schaal af en zet hem 30 minuten in een oven van 160 °C.

Verwijder het deksel en bak de stukjes kipfilet onder de grill krokant en bruin.

Knijp de knoflook uit en schep dit door de kip. Serveer in kleine schaaltjes.

Kookboek

Het recept 'Kip in cava' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas!

Tapas eten maakt net zozeer deel uit van een dag uit het Spaanse leven als ontbijten, lunchen, siësta houden en dineren. Of meer nog. Hoe klein of eenvoudig... lees verder

© Caplan Books

Kip oven tips

Reacties op dit recept

  • selda Kan iemand mij vertellen wat cava is? Alvast bedankt.
  • René Spaanse Champagne