Kip uit de oven in melk met citroen en knoflook
bereiden
Ingrediënten
- 1 kip van 1,5 kg
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel grove mosterd
- 600 ml melk
- 1 bol knoflook, teentjes gepeld en heel gelaten
- 2 citroenen, schil geraspt, in partjes gesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4).
Bestrooi de kip rondom met flink wat zout en peper. Verhit de olie in een braadpan of braadslede waar de kip in past, op middelhoog vuur. Bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
Klop de mosterd door de melk, schenk in de pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Leg het deksel op de pan (of dek af met aluminiumfolie) en bak de kip 1½ uur in de oven; bedruip de kip 2 of 3 keer met het kookvocht. De melk zal gaan schiften, maar maak je geen zorgen: dat hoort zo.
Steek een lange satéprikker in het dikste deel van de kip, zoals de dij. Is het vocht dat eruit loopt helder, dan is de kip gaar. Is het vocht roze, zet de kip dan terug in de oven en probeer later weer.
Snijd de kip in stukken als deze gaar is en dien op, besprenkeld met het kookvocht.
Opmerking
'Dit is zo'n beetje het meest eenvoudige eenpansgerecht dat bestaat. Het kan bijna niet mislukken en is geïnspireerd op een klassiek recept van Jamie Oliver. Dien op met aardappelpuree of aardappelen uit de oven en wat eenvoudig gekookte groentes.' - Eve O'Sullivan & Rosie Reynolds
Kookboek
Het recept 'Kip uit de oven in melk met citroen en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Keukenkastje
Eve O'Sullivan & Rosie Reynolds
De insteek van 'Keukenkastje' is: iets lekkers en voedzaams bereiden zonder dat het te veel tijd of moeite kost. Geen ingewikkelde of dure ingrediënten dus, maar een... lees verder
© Uitgeverij Becht