Kip uit de oven met spek, champignons en rode wijn
bereiden
Ingrediënten
- 500 g champignons
- 20 kleine uitjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- olijfolie
- 2 plakjes spek, in dunne reepjes
- 1 glas rode wijn
- 5 eetlepels sojasaus
- 1 kip
Bereiden
Maak de champignons schoon. De kleinere laat je heel, grotere snijd je in vieren.
Stoof de uitjes en de knoflook een 5-tal minuten in een flinke scheut olijfolie. Voeg de champignons en het spek toe. Laat weer een 5-tal minuten sudderen. Giet er het glas rode wijn bij en voeg de sojasaus toe. Laat even koken.
Leg de kip in een vuurvaste schotel en schep er de groenten over. Dek af met aluminiumfolie of een deksel en zet anderhalf uur in de oven op 180 °C (een grote kip nog iets langer).
Het laatste kwartier haal je de aluminiumfolie of deksel weg, zodat de kip goed kan bruinen.
Tip
Kip smaakt het best als ze door en door gaar is, het vlees moet van het been vallen. Daarom kun je kip het beste wat langer in de oven laten zitten. Reken voor een gewone kip zeker anderhalf uur. Hoe groter, hoe langer.
Kookboek
Het recept 'Kip uit de oven met spek, champignons en rode wijn' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn pure keuken 1 & 2
Pascale Naessens
De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder
... lees verder © Uitgeverij Lannoo