Kip met sesam en komkommersalade

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • maïsolie, om te bakken
  • voor de sesamsaus
  • 3 eetlepels cashewnoten, geroosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g suiker
  • 4 cm gember
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml sesamolie
  • 50 ml tomatenpuree
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 50 ml kokosmelk
  • 3 druppels tabasco
  • 50 ml kippenbouillon
  • voor de komkommersalade
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 bos koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel rijstazijn

Bereiden

Snijd elke kippenpoot met een scherp mes in. Bak de kip in een koekenpan bruin in de maïsolie.

Meng alle ingrediënten voor de sesamsaus, maar houd een paar cashewnootjes achter.

Haal de kippenpoten goed door de saus en leg ze in een ovenvaste schaal. Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven op 150 °C. Doe de saus die over is in een schaaltje.

Meng de groenten voor de salade met de azijn, zout en peper. Serveer de kip met de komkommersalade. Bestrooi de kip met een paar gehakte cashewnoten en geef de rest van de saus erbij.

Kookboek

Het recept 'Kip met sesam en komkommersalade' is afkomstig uit het kookboek...

Parijs

Dit boek neemt je mee door de straten van Parijs: de markten, winkeltjes en de restau-rants. Centraal staan de acht verschillende wijken en hun keukens. Van de... lees verder

© Tirion Uitgevers

Kip oven tips