Kip met sesam en komkommersalade
bereiden
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- maïsolie, om te bakken
- voor de sesamsaus
- 3 eetlepels cashewnoten, geroosterd
- 2 teentjes knoflook
- 40 g suiker
- 4 cm gember
- 50 ml sojasaus
- 50 ml sesamolie
- 50 ml tomatenpuree
- 50 ml rijstazijn
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
- 50 ml kokosmelk
- 3 druppels tabasco
- 50 ml kippenbouillon
- voor de komkommersalade
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- 1 Spaanse peper, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 bos koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel rijstazijn
Bereiden
Snijd elke kippenpoot met een scherp mes in. Bak de kip in een koekenpan bruin in de maïsolie.
Meng alle ingrediënten voor de sesamsaus, maar houd een paar cashewnootjes achter.
Haal de kippenpoten goed door de saus en leg ze in een ovenvaste schaal. Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven op 150 °C. Doe de saus die over is in een schaaltje.
Meng de groenten voor de salade met de azijn, zout en peper. Serveer de kip met de komkommersalade. Bestrooi de kip met een paar gehakte cashewnoten en geef de rest van de saus erbij.
Kookboek
Het recept 'Kip met sesam en komkommersalade' is afkomstig uit het kookboek...
Parijs
Danyel Couet
Dit boek neemt je mee door de straten van Parijs: de markten, winkeltjes en de restau-rants. Centraal staan de acht verschillende wijken en hun keukens. Van de... lees verder
© Tirion Uitgevers