Kip met veertig teentjes knoflook
bereiden
Ingrediënten
- 10 g boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote kip
- 40 teentjes knoflook, ongepeld
- 2 eetlepels gehakte rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 270 ml droge witte wijn
- 150 ml kippenbouillon
- 225 g bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter en olie in een braadpan van 4½ liter en braad de kip op matig vuur aan alle kanten aan. Haal de kip uit de pan en doe de knoflook, rozemarijn en tijm erin. Bak ze 1 minuut. Doe de kip weer in de pan en voeg de wijn en bouillon toe. Laat alles sudderen en schep de saus telkens over de kip.
Doe de bloem in een kom en voeg 150 ml water toe tot een kneedbaar deeg ontstaat. Verdeel het in vieren en rol elk stuk enigszins langwerpig uit. Bekleed de rand van de braadpan met het deeg. Doe het deksel op de pan en druk goed aan.
Zet de pan 75 minuten in de oven. Haal het deksel van de pan door het deeg te breken. Laat de kip in nog 15 minuten in de oven bruin worden en leg hem dan op een bord. Laat het braadvocht op matig vuur inkoken tot 250 ml.
Snijd de kip aan, pel de teentjes knoflook en knijp de knoflook boven de kip uit. Geef de saus erbij.
Kookboek
Het recept 'Kip met veertig teentjes knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Eten met vrienden
diverse auteurs
Dit boek bevat alle recepten die nodig zijn om uw vrienden een onvergetelijk etentje voor te schotelen, van snacks en voorgerechten tot tongstrelende vlees- en... lees verder
© De LantaarnKip oven tips
Reacties op dit recept
- Hanny Oef, lekker heftig zeg! Maar aangezien ik gek ben op knoflook komt dat recept er zeker. Zo gauw ik trouwens recepten zie staan met ui, knoflook of tomaat weet ik dat het goed zit. Komen er dan ook nog verse kruiden bij, dan moet het lekker zijn. Maar alle gekheid op een stokkie, dit is mijn tot nog toe beste receptsite ooit!
- Wendy Waarvoor is dat deeg? Om op te eten of om de deksel goed af te sluiten?
- Jozef Ik dacht dat we aan het koken waren, sorry maar vind dit gerecht echt helemaal niets.
- mirjam Zalig maar inderdaad wel onduidelijk wat je met het deeg moet doen...
- Debby Het deeg is niet om op te eten. Door het deeg op de rand van de pan aan te brengen zorgt het er voor dat er geen vocht tussen de pan en de deksel ontsnapt zodat de kip heerlijk sappig blijft.