Kruidige kip uit de oven
bereiden
Bevat per portie
510 kcal
35 g eiwit
39 g vet
26 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 verse (scharrel)kip van ca. 1 kg
- 1 bos peterselie, fijngehakt
- 100 g gedroogde tomaatjes in olie (potje), fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 100 ml droge witte wijn
Bereiden
Laat de kip in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de peterselie met de tomaatjes met olie en het chilipoeder erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de uienringetjes erdoor. Maak het vel van de kip voorzichtig los en verdeel het kruidenmengsel over de kip. Trek het vel weer over de kip en het kruidenmengsel en steek het met cocktailprikkers vast.
Bestrijk de kip rondom met olie. Leg de kip in een ovenschaal. Voeg de wijn toe. Schuif de schaal in de oven en braad de kip in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Bedruip de kip regelmatig met het braadvocht dat in de schaal ligt. Lekker met aardappeltjes en peultjes.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Het recept 'Kruidige kip uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sunny Forest | Shutterstock.com