Dim sum met kip en shiitakes
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 gedroogde shiitakes, 20 minuten geweekt in kokend water
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 2 theelepels geraspte verse gember
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 1 theelepel sesamolie
- 500 g kipgehakt
- 1 eetlepel fijngehakt vers knoflookbieslook
- ¼ theelepel vijfkruidenpoeder
- 75 g paneermeel
- 1 ei, losgeklopt
- 30 dim sum velletjes
- voor de dipsaus
- 1 eetlepel char siu-saus
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 2 theelepels zoete chilisaus
Voorbereiden
Laat de shiitakes uitlekken, gooi de stelen weg en snijd de hoedjes fijn.
Meng de paddenstoelen, knoflook, lente-ui, gember, hoisinsaus, olie, het kipgehakt, knoflookbieslook, vijfkruidenpoeder, paneermeel en ei in een grote kom.
Rol steeds 1 afgestreken eetlepel gehakt tot een balletje (30 balletjes in totaal). Leg de balletjes op een bakplaat, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Bestrijk een deeglapje met wat water en leg er een balletje kipgehakt op. Plooi het lapje stevig om het balletje. Herhaal dit met de resterende balletjes en velletjes.
Bekleed een bamboe stoommand met bakpapier en leg de dim sums er naast elkaar in. Sluit de mand en zet hem op een grote wok met zacht kokend water. Stoom de dim sums in 8 minuten gaar.
Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje en serveer de dipsaus erbij.
Extra benodigd
Stoommandje, bakpapier
Het recept 'Dim sum met kip en shiitakes' is afkomstig uit het kookboek Chinees van diverse auteurs.
© De Lantaarn.