Jamie Oliver: kippastei in de pan

4 personen
bereiden

waardering 8,7obv 7 waarderingen

Bevat per portie

683 kcal
37 g eiwit
41 g vet
42 g koolhydraten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 uien
  • 600 g kippendijen, zonder vel en bot
  • 350 g gemengde paddenstoelen
  • 1 bos verse tijm (30 g)
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 375 g roomboterbladerdeeg (koud)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7).

Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede) met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en een iets kleinere koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Pel de uien, snijd ze in grove stukjes en doe ze in de grote pan. Snijd twee derde deel van de kippendijen in grove stukjes en hak de rest fijn. Doe dan alles bij de uien in de pan en bak ze 6 minuten onder regelmatig roeren, tot het mengsel goudbruin is.

Doe de paddenstoelen intussen in de droge koekenpan (scheur de grotere exemplaren in stukjes) en rooster ze ongeveer 4 minuten, tot ze heerlijk nootachtig ruiken. Kieper ze bij de kip in de pan en strooi de helft van de geplukte tijmblaadjes erover.

Neem de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met een snufje zeezout en zwarte peper en roer er de rodewijnazijn en 150 ml water door. Rol het bladerdeeg nu heel vlug uit tot een ronde lap met een diameter die 2 cm groter is dan de pan, leg het deeg over de vulling en druk het met een houten lepel tegen de rand van de pan. Snijd het deeg heel licht kruislings in en kwast het in met 1 theelepel olijfolie. Prik de rest van de takjes tijm in het midden van de pastei en zet hem zo 15 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en prachtig opgeblazen is. Makkie!

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: kippastei in de pan' is afkomstig uit het kookboek...

5 ingrediënten - snel & simpel koken

In '5 ingrediënten - snel & simpel koken' laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond kunt eten. De recepten zijn... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Kip tips