Jerk-kip met papaja-mangosalsa

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,3obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de jerk-kip
  • 1 rode ui, gehakt
  • 3 bosuitjes, gehakt
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 habanero-pepertjes, zonder zaadjes
  • 3 eetlepels tarwevrije tamari of kokos aminos
  • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 eetlepel rauwe honing (desgewenst)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen piment
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel vers geraspte nootmuskaat
  • 60 ml vers geperst limoensap
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kg uitgebeende kippendijen, met vel
  • voor de papaja-mangosalsa
  • 1 mango, geschild en in blokjes van 1 cm
  • ½ papaja, geschild, zonder zaadjes en in blokjes van 1 cm
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 jalapeño, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 verse rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes, plus een beetje extra voor erbij
  • 2 eetlepels gehakte verse muntblaadjes, plus een beetje extra voor erbij
  • 3 eetlepels vers geperst limoensap
  • partjes limoen, voor erbij

Voorbereiden

Doe de rode ui, bosui, knoflook, habanero, tamari, kokosolie, wittewijnazijn, honing (desgewenst), tijm, het paprikapoeder, de piment, kaneel, nootmuskaat, 2 theelepels zwarte peper uit de molen, 1½ theelepel zeezout en het limoensap in een keukenmachine en hak er een gladde pasta van. Schep het mengsel in een grote, platte schaal. Doe de laurierblaadjes en stukken kip erbij en meng alles goed. Dek de schaal af en zet de kip voor het beste resultaat een nacht in de koelkast.

Bereiden

Meng voor de salsa in een grote kom de mango, papaja, rode ui, jalapeño, rode peper, koriander, munt en het limoensap. Breng op smaak met een snufje zout en zet de salsa opzij.

Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verhit een gas- of houtskoolgrill matig heet voor. Haal de stukken kip uit de marinade, leg ze op de grill en rooster ze 15 minuten, terwijl je ze regelmatig omkeert en met marinade bedruipt tot ze gaar zijn. Dek ze af met folie en laat ze 5-10 minuten rusten.

Leg de stukken kip met de partjes limoen op een schaal. Strooi wat munt- en korianderblaadjes erover en serveer de salsa in een kom ernaast.

Extra benodigd

Keukenmachine, aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Jerk-kip met papaja-mangosalsa' is afkomstig uit het kookboek...

De paleo-chef

Meer dan 100 heerlijke gluten-, tarwe- en lactose vrije recepten voor een goede gezondheid. Op zoek naar onbewerkte, duurzame producten vol... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Kip tips