Kip kung pao (kung pao chicken)
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 6 kippendijfilets, elk in 4 stukken
- 2 eetlepels oestersaus
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 2 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm
- 3 cm verse gemberwortel, geschild, in dunne plakjes
- 3 teentjes knoflook, gekneusd
- 6 middelgrote gedroogde chilipepers
- 2 eetlepels Chinese zwarte azijn
- 50 g rauwe pinda's, licht geroosterd, grof gehakt
Bereiden
Roer in een kom 1 eetlepel oestersaus door de kip en zet 15 minuten weg.
Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok op hoog vuur en draai de wok rond zodat de zijkanten met een dun laagje olie bedekt worden. Voeg de kip toe en bak 2 minuten zonder te roeren. Schud de wok om stukjes die zijn aangebakken los te maken en roerbak 2 minuten tot de kip goudbruin kleurt. Schep in een kom.
Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Voeg de lenteui, gember, knoflook en chilipepers toe en roerbak 1 minuut tot ze geuren, maar laat ze niet aanbranden.
Doe de kip terug in de pan en schep alles door elkaar. Voeg de rest van de oestersaus, de azijn en de helft van de pinda's toe en roerbak 2-3 minuten tot alles goed gemengd is. Schep in een schaal en bestrooi met de rest van de pinda's.
Opmerking
'Dit is misschien wel een van de lekkerste en meest verslavende Chinese gerechten. De eenvoudige saus met de complexe smaken zout, zoet, zuur en pittig krijgt iets extra hartigs en knapperigs door de pinda's die eraan zijn toegevoegd.' - Ross Dobson
Kookboek
Het recept 'Kip kung pao (kung pao chicken)' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek China
Ross Dobson
Met 'Basisboek China' leer je hoe je de heerlijkste dumplings, loempia's en pekingeend zelf kunt maken. Maar je maakt ook kennis met nieuwe smaken, zoals kip gerookt boven thee en kruiden, en krijgt uitleg over zes manieren om hoisinsaus te gebruiken
... lees verder © Uitgeverij Becht