Kip met marsala, mango en hazelnoten
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel fijngeraspte verse gember
- 1 prei of ui, gehakt
- 750 g ontbeende, ontvelde kippendijen, in stukjes van 3 cm
- 125 ml kippenbouillon
- 125 ml marsala
- 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder of pimentpoeder
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- ½ rode paprika, in blokjes
- 1 grote mango, in blokjes van 3 cm
- 2 eetlepels maïzena, in 4 eetlepels water opgelost
Bereiden
Doe de olie in de kom van de rijstkoker. Druk op 'kook' en laat 1 minuut verhitten. Schep er de knoflook, gember en prei of ui door en laat onder af en toe omscheppen 3-4 minuten fruiten tot de prei gaar begint te worden.
Voeg de kip, bouillon, marsala, het vijfkruidenpoeder en de azijn toe. Sluit het deksel en laat 12 minuten koken.
Schep er de paprika en mango en dan het maïzenapapje door. Drup op 'kook ' en laat zonder deksel ca. 5 minuten koken tot de saus dik wordt en de kip ondoorschijnend is.
Serveer met met aardappelen of rijst gegarneerd met geroosterde hazelnoten.
Extra benodigd
Rijstkoker
Tip
Rooster hazelnoten door ze op een bakplaat 10-15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven te zetten tot ze geurig en goudbruin zijn. Wikkel ze wanneer ze iets afgekoeld zijn in een theedoek en wrijf er losjes de velletjes af.
Kookboek
Het recept 'Kip met marsala, mango en hazelnoten' is afkomstig uit het kookboek...
De rijstkoker
Brigid Treloar
'De rijstkoker' laat u zien hoe u op een heel makkelijke en efficiënte manier verrukkelijke en gezonde maaltijden maakt. De rijstkoker bevat recepten voor pasta en... lees verder
© Good Cook