Kip stroganoff met gebakken aardappeltjes

2 personen
bereiden

waardering 5,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 à 5 aardappelen
  • 300 g champignons
  • 1 ui
  • 400 g kippendijfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels melk
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel tijm

Bereiden

Schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in blokjes, en snijd de champignons en ui fijn. Breng water aan de kook voor de aardappelen. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet ze af. Snijd ook de kippendijfilet in stukjes.

Bak allereerst de ui en de champignons in 1 eetlepel olijfolie tot ze gaar zijn. Voeg de kip toe. Voeg wanneer de kip nog niet volledig gaar is, de zure room, de mosterd, de Griekse yoghurt, de melk, de worcestersaus en het bouillonblokje toe. Meng alles goed door elkaar en laat goed inkoken gedurende 7 minuten. Kruid goed af met knoflookpoeder, peper en zout. Bak ondertussen de aardappelen in een pan met wat olijfolie. Voeg de tijm toe en wat peper en zout. Zorg ervoor dat de aardappelen een lekker korstje hebben.

Kookboek

Het recept 'Kip stroganoff met gebakken aardappeltjes' is afkomstig uit het kookboek...

#Happyfood

Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn. In #Happyfood bundelt ze haar bevindingen rond voedingspsychologie, emotie-eten en veel meer. Je krijgt een toegankelijke wetenschappelijk uitleg

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Kip tips