Kip yakitori

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8obv 16 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 minikipfiletjes
  • shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder)
  • voor de marinade
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sake
  • 4 eetlepels mirin
  • 1-2 eetlepels suiker

Voorbereiden

Roer alle ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar en laat de kipfilets er minstens 2 uur in marineren.

Bereiden

Verwarm de grill op de hoogste stand voor en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Prik de bamboe spiesjes in een golvende beweging door de gemarineerde kipfilet. Kwast de resterende marinade op de kebabs en leg ze op de bakplaat.

Schuif de bakplaat 5 minuten onder de grill, keer de spiesjes om en laat ze nog 3 minuten grillen. Haal de kipspiesjes onder de grill vandaan, bestrooi ze met de shichimi togarashi en serveer de spiesjes warm of op kamertemperatuur.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, 8 bamboe prikkers, in water geweekt

Opmerking

'Niets is zo verleidelijk als de geur van gegrilde kip in de straten van Tokyo. Yakitori moet welhaast Japans favoriete snack zijn. Ik marineer de kip goed om de baktijd kort te houden, waardoor het vlees sappig blijft en het aroma van de sojasaus er niet uit brandt.' - Kimiko Barber

Kookboek

Het recept 'Kip yakitori' is afkomstig uit het kookboek...

Japans puur & eenvoudig

In dit boek heeft Kimiko Barber de beste recepten uit de moderne Japanse keuken opgenomen en laat ze zien hoe je thuis op eenvoudige wijze een... lees verder

© Inmerc

Kip tips