Kippendij met duck sauce van de barbecue
bereiden
Ingrediënten
- 75 ml zonnebloemolie
- 10 teentjes knoflook, schoon en geperst
- 225 ml hoisinsaus
- 75 ml sesamolie
- 150 ml kippenbouillon
- 12 kippendijen, ontbeend
Bereiden
Verwarm olie in een grote koekenpan en laat hier kort de knoflook in bakken.
Voeg hoisinsaus, sesamolie en kippenbouillon toe, meng goed en laat tegen de kook komen. Laat 1/3 van de hoeveelheid duck sauce indampen. Laat afkoelen.
Marineer de kippendijen een avond, nacht en morgen in de saus (ca. 18 uur), laat uitlekken en gril om en om krokant. Begin te grillen op de velkant en laat doorgaren op de vleeskant (180 °C, indirect vuur). Leg ze eventueel aan de zijkant van de grill als het te hard gaat en gaar door tot een kerntemperatuur van 72 °C.
Lak tijdens het grillen regelmatig met een kwastje wat duck sauce over de kip.
Opmerking
Duck sauce wordt natuurlijk helemaal niet gemaakt van eend, maar is gewoon heel lekker mét eend, en Aziatisch ook nog. Hoisin, knoflook en sesamolie, je enige zorg is dat de kip goed wordt gegaard.
Kookboek
Het recept 'Kippendij met duck sauce van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Masterclass BBQ
Julius Jaspers
In 'Masterclass BBQ' laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de bbq oneindig kunt variëren. Julius Jaspers weet na het maken van verschillende bbq boeken precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma