Kippendijen met za'atar, paprikapoeder en knoflook
bereiden
Ingrediënten
- 6 grote kippendijen met bot en huid
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 volle eetlepel za'atar
- 1 eetlepel paprikapoeder
- fijngeraspte schil van 1 onbespoten citroen en sap van ½ citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een braadslede met bakpapier.
Leg de kippendijen in een mengkom, sprenkel de olijfolie erover en voeg de za'atar, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, het citroensap en flink wat zout en peper toe. Meng alles met je handen door elkaar, tot de kippendijen aan alle kanten goed zijn bedekt.
Leg in de braadslede en rooster 1 uur in de oven, tot de kippendijen mooi bruin en gaar zijn (controleer na 45 minuten). Serveer direct.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Snelle, eenvoudige traybakes zijn een geweldige oplossing. Je gooit een berg ingrediënten in een braadslede die je vervolgens alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ik ben er dol op, vooral als het resultaat heel goed en voor herhaling vatbaar is.
Kookboek
Het recept 'Kippendijen met za'atar, paprikapoeder en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Persiana elke dag
Sabrina Ghayour
In 'Persiana elke dag' laat Sabrina Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. 'Persiana elke dag' biedt smaakvolle groentegerechten, snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer
... lees verder © Good Cook