Krokante kiphaasjes met cashewnoten en kokoscurry
bereiden
Ingrediënten
- 600 g kiphaasjes
- 125 ml kokosmelk
- 1 eetlepel rodecurrypasta
- ½ theelepel vissaus of sojasaus
- 115 g geroosterde, gezouten cashewnoten
- 55 g kokosschilfers
- 40 g cornflakes
- koriander
- limoen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet een bakplaat lichtjes in of bekleed ze met folie.
Dep de kiphaasjes droog met keukenpapier en sla ze met een deegrol zachtjes tot ze ca. een halve cm dik zijn. Kruid met peper en zout.
Meng de kokosmelk met de currypasta en de vissaus.
Doe de cashewnoten en de kokosschilfers in een blender en hak ze fijn. Voeg er de cornflakes aan toe en laat even pulseren tot alles gemengd is. Leg in een diep bord.
Haal de kiphaasjes eerst door de kruidige kokosmelk en dan door het noten-cornflakesmengsel. Leg op de bakplaat.
Bak de kiphaasjes 10 minuten in de oven en draai ze halverwege de kooktijd om. Serveer met gesnipperde koriander en partjes limoen.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Krokante kiphaasjes met cashewnoten en kokoscurry' is afkomstig uit het kookboek...
Vijftig tinten kip
FL Fowler
Een hilarisch kookboek als parodie op 'Vijftig tinten grijs'. Miss Chicken, een jonge scharrelkip, speelt de hoofdrol in deze grappige, soms zinderende
... lees verder © Uitgeverij Lannoo