Piepkuikens met knoflook en tahinsaus
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 piepkuikens (poussins)
- 2 teentjes knoflook
- ½ theelepel komijnzaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- voor de tahinsaus
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- 1 hete groene peper, van zaadjes ontdaan (desgewenst) en fijngehakt
- het sap van 1 citroen
- 6 eetlepels tahini
- ½ theelepel chilivlokken
- ¼ theelepel zwarte peper
Voorbereiden
Vraag je slager of poelier om de piepkuikens te vlinderen.
Wrijf de teentjes knoflook met een mespunt zout en de komijnzaadjes in een vijzel fijn en roer er de olijfolie door. Leg de vogeltjes in een kom, sprenkel er de marinade over en masseer die met je handen in het vlees. Dek de kom af met plasticfolie en laat de kuikens minstens 3 uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren.
Bereiden
Maak de tahinsaus. Wrijf de teentjes knoflook met een mespunt zout fijn in een vijzel. Doe er de gehakte groene peper, het citroensap en de tahini bij en meng alles goed. Doe het mengsel in een kom met 120 ml water en meng er de chilivlokken en zwarte peper door.
Haal de kuikens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Prik 2 spiesjes door de kuikens om de pootjes vast te zetten en ze plat te houden. Prik de spiesjes door de dijtjes en vervolgens diagonaal door de borst en vleugel. Verhit 2 koekenpannen op matig vuur, leg er de kuikens op het vel in en laat ze zo 15 minuten bakken. Keer ze om en bak de andere kant ook 10 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze 10 minuten rusten. Serveer ze met de tahinsaus.
Kookboek
Het recept 'Piepkuikens met knoflook en tahinsaus' is afkomstig uit het kookboek...
De Souk
Salma Hage
'De Souk, het beste van de Libanese keuken' is met meer dan 500 authentieke gerechten hét standaardwerk over de meest verfijnde Arabische keuken
... lees verder © Van Dishoeck