Pittige drumsticks met sperziebonen
bereiden
Bevat per portie
700 kcal
63 g eiwit
45 g vet
10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 450 g drumsticks (met vel)
- roze Himalayazout
- versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels ghee
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 450 g sperziebonen
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een ovenschaal of braadslee van 22 x 32 cm met aluminiumfolie of een siliconenmatje.
Dep de drumsticks droog met keukenpapier, leg ze in een grote kom en schep ze goed om met wat roze Himalayazout en paper.
Doe de ghee met de knoflook, het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden in een kleine steelpan en schep ze 30 seconden om op matig tot laag vuur. Laat de kruiden nog 5 minuten intrekken.
Schenk de boterjus over de drumsticks en schep ze hiermee om. Strooi er nog wat roze Himalayazout en peper over.
Leg de drumsticks naast elkaar aan de ene kant van de ovenschaal, zodat er genoeg ruimte overblijft voor de groenten.
Braad de drumsticks 30 minuten en neem de schaal uit de oven. Schep de sperziebonen erin en keer de drumsticks. Sprenkel de olijfolie over de sperziebonen en strooi er wat roze Himalayazout en peper over.
Braad de drumsticks nog 15-20 minuten tot ze gaar, goudbruin en knapperig zijn.
Extra benodigd
Aluminiumfolie of een siliconenmatje
Variatietip
In plaats van Italiaanse kruiden kun je ook andere kruiden of specerijen gebruiken, bijvoorbeeld Indiase garam masala of Chinees vijfkruidenpoeder.
Kookboek
Het recept 'Pittige drumsticks met sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...
Keto in 5
Jen Fisch
'Keto in 5' bevat maar liefst 130 recepten die in een handomdraai op tafel staan. En het unieke eraan is: elk gerecht bestaat uit slechts vijf makkelijk te verkrijgen ingrediënten. Met 'Keto in 5' kun je eindeloos variëren én je aan je nieuwe levensstijl houden
... lees verder © Spectrum