Rijstkom met gemberkip
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamolie, plus extra voor eroverheen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 10 g verse gember, in lucifers
- ½ kippenbouillontablet
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel rijstwijnazijn
- 55 g basmatirijst
- 1 kipfilet, in plakken van 2 cm
- 55 g broccoli (gewone of bimi), in kleine stukjes
- 5 g verse koriander, fijngesneden
- 1 lente-ui, diagonaal in stukjes
Bereiden
Verhit de sesamolie in een pan op matig vuur. Bak de knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn, maar laat ze niet te veel kleuren.
Schenk 300 ml water erbij, het bouillontablet, de sojasaus en rijstwijnazijn. Verhit en proef - voeg als dat nodig is wat zout toe. Breng aan de kook, voeg de basmatirijst toe en laat 5 minuten koken.
Draai dan het vuur laag, voeg de kip en broccoli toe (bimi is eerder gaar, dus voeg die pas toe als de kip nog 4-5 minuten moet garen). Leg het deksel op de pan en laat 8 minuten zacht koken. De bouillon moet maar net koken zodat de kip niet taai wordt.
Doe de koriander en lente-ui in je kom. Zijn de kip en rijst gaar, schep ze dan in de kom op de koriander en lente-ui en vermeng. Besprenkel tot slot met wat sesamolie en dien op.
Opmerking
Ik ben gek op de vurige frisheid van gember en in dit gerecht is dat de overheersende smaak. Het eindproduct is niet zozeer een soep, maar er is wel genoeg vocht om ervoor te zorgen dat elke hap heerlijk vochtig is. De rijstkom staat ook in mum van tijd op tafel, dus het is een handig recept om achter de hand te hebben als je weinig tijd hebt.
Kookboek
Het recept 'Rijstkom met gemberkip' is afkomstig uit het kookboek...
Eén pan, één portie
Eleanor Wilkinson
In 'Eén pan, één portie' laat online culinair fenomeen Eleanor Wilkinson zien dat je als solokok niet beperkt bent tot soep of drie dagen lang kliekjes. Ze heeft dé oplossing voor iedereen die in het op gezinnen en stellen gerichte culinaire
... lees verder © Fontaine Uitgevers