Yakitori van kip met Parmezaanse kaas en tijm
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 30 g fijn paneermeel
- 70 g Parmezaanse kaas
- verse tijm
- 1 ei
- 500 g kipfilet, in dunne reepjes
- 2 eetlepels arachideolie
Bereiden
Meng het fijne paneermeel, de Parmezaanse kaas, zout, peper en de fijngeknipte tijm in een diep bord door elkaar.
Klop het ei los in een ander diep bord.
Rijg de reepjes kip op bamboe spiesjes, doop elke yakitori in het losgeklopte ei en daarna in het mengsel van Parmezaanse kaas.
Verhit de arachideolie in een koekenpan en frituur de yakitori 5-6 minuten tot ze lekker bruin zijn. Dien direct op.
Kookboek
Het recept 'Yakitori van kip met Parmezaanse kaas en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Yakitori
Sandra Mahut
Overheerlijke Japanse hapjes, allemaal geserveerd op een stokje! Yakitori, zoals deze saté-achtige stokjes in Japan worden genoemd, zijn prachtig als... lees verder
© Uitgeverij Becht