Kipburger met saint-nectaire en paprikapoeder
bereiden
Ingrediënten
- 4 filets van kippen met vrije uitloop (à 120 g per stuk)
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 4 broodjes
- 200 g boeren saint-nectaire
- 1 zoete ui, geschild en in plakjes
- voor de soja-dragon-mayonaise
- 1 eidooier
- 1 eetlepel mosterd
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel sojasaus
- 1 mespunt fijngehakte dragon
Bereiden
Roer voor de saus de dooier door de mosterd. Voeg beetje bij beetje de olie toe en klop er een emulsie van. Roer er vervolgens de sojasaus en de dragon door.
Meng het paprika- en het knoflookpoeder. Haal de filets aan beide kanten door het mengsel. Leg ze in een koekenpan met wat olie op niet te hoog vuur (pas op: de knoflook verbrandt als het vuur te hoog staat) en bak ze ongeveer 4 minuten per kant. Bestrooi ze met zout en peper.
Terwijl je het vlees verhit, leg je de broodjes met de snijkant omhoog 1 minuut midden in de oven onder de grill. Ze moeten goudbruin worden. Snijd de kaas in plakjes en leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur. Wacht tot de kaas zacht en heet is.
Verdeel de saus over de bovenste helften van de broodjes. Leg de hete hamburgers steeds op de onderste helft en voorzie ze van kaas en 2 plakjes ui. Klap de broodjes dicht en zet ze meteen op tafel.
Tip
Het mengsel van paprikapoeder en knoflook blijft goed op het vlees zitten als je de filets eerst met wat zonnebloemolie bestrijkt.
Kookboek
Het recept 'Kipburger met saint-nectaire en paprikapoeder' is afkomstig uit het kookboek...
Hamburgers
Steve Burggraf
Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het... lees verder
© Good Cook