Kipburger met citroenmayo
bereiden
Bevat per portie
396 kcal
43 g eiwit
10 g vet
37 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 3 sneetjes witbrood, geroosterd
- 1 ei
- 1 theelepel Dijonmosterd
- rasp van 1 citroen
- sap van ½ citroen
- 4 eetlepels halfvolle mayonaise
- 4 ciabattabroodjes, gehalveerd en opgewarmd of geroosterd
- sla, om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Leg de kipfilets tussen 2 stukken huishoudfolie en sla erop met een deegroller tot ze half zo dik zijn. Draai de geroosterde boterhammen in de keukenmachine tot grof broodkruim en leg op een bord.
Klop het ei los met de mosterd en wat peper en zout in een kom. Doop de lapjes kip in het eimengsel en druk ze dan in het broodkruim. Leg ze 10 minuten op een bakplaat onder de grill. Keer de kip halverwege, zodat hij door en door gaar wordt en krokant aan beide kanten.
Klop de citroenrasp en het -sap en flink zwarte peper door de mayonaise. Smeer wat van de mayonaise op de onderste helften van de broodjes, leg op elke helft een kipfilet en wat sla en leg er dan de bovenste helften op.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Kipburger met citroenmayo' is afkomstig uit het kookboek...
De beste kipgerechten
diverse auteurs
Gerechten met kip zijn veelzijdig, snel en makkelijk te bereiden, gezond en vooral lekker! Geniet van traditionele gerechten als romige kippensoep, cajunkip of coq
... lees verder © Uitgeverij TerraKipburger tips
Reacties op dit recept
- johanna Als er kipburgers staat, denk ik aan burgers van kippengehakt of kalkoengehakt en niet aan kipfilets. Ga proberen van gehakt te maken van kip of kalkoen.