Kipfilet met kaneel en kokosmelk uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 2 kokosnoten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 800 g kipfilet
- 1 takje gladde peterselie, fijngehakt
- snufje fijngehakte koriander
- 2 kruidnagels
- 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- snufje kaneel
- 30 g boter
- 2-3 eetlepels bloem
- 250 ml kokosmelk
Bereiden
Breek de kokosnoten open, haal het vruchtvlees er uit en rasp het fijn.
Verhit de olie op laag vuur in een pan met een dikke bodem en bak de kipfilets rondom bruin. Bestrooi ze met zout en peper. Voeg de geraspte kokos, de peterselie, de koriander, de kruidnagels, de ui en de knoflook toe. Overgiet met 250 ml water en laat 3 minuten zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de kipfilets uit de pan en schep ze in een ovenschaal. Bestrooi ze met wat kaneel.
Roer de saus door een fijne zeef. Maak een dikke pasta van de gesmolten boter en de bloem, laat afkoelen en roer met kleine beetjes tegelijk kloppend met een garde door de kokende saus. Roer de kokosmelk door de saus. Breng de saus desgewenst verder op smaak met zout en/of peper.
Schep de romige saus over de kipfilet. Zet de schaal 5 minuten in de hete oven. Serveer meteen, bijvoorbeeld met in boter geroerbakte peultjes en reepjes rode paprika.
Kookboek
Het recept 'Kipfilet met kaneel en kokosmelk uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
De Creoolse Keuken
Babette de Rozières
Winnaar 'Kookboek van het jaar 2008'! 'De Creoolse Keuken' brengt het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen
... lees verder © Unieboek - Van Dishoeck