Kipfilet met noedels, asperges en peultjes
bereiden
Ingrediënten
- 300 g hokkiennoedels
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 400 g kipfilet, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1½ eetlepel versgeraspte gember
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- 130 g waterkastanjes uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 200 g asperges, in stukjes
- 100 g babymaïs, gehalveerd
- 100 g peultjes
- 4 eetlepels rijstwijn of droge sherry
- 4 eetlepels oestersaus
- 3 theelepels fijne kristalsuiker
Bereiden
Doe de noedels in een kom en trek ze uit elkaar.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de plakjes kip gedurende 3 minuten op hoog vuur of tot ze goudbruin zijn. Doe de knoflook, gember en lente-uitjes erbij en kook het geheel 2 minuten.
Voeg de waterkastanjes, asperges, maïskolfjes en peultjes toe en roerbak ze 3 minuten mee, of tot de groenten beetgaar zijn en de kip zacht is. Voeg de noedels toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Roer de rijstwijn, oestersaus en suiker door elkaar en doe dit mengsel in de wok. Verwarm het geheel, al roerend, tot de saus kookt. Serveer het gerecht meteen.
Kookboek
Het recept 'Kipfilet met noedels, asperges en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...
Basic China
Jody Vassallo
'Basic China' is een boek voor iedereen: voor mensen die nog nooit een Chinese maaltijd hebben bereid, maar ook voor kookfanaten die hun repertoire willen uitbrei
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney