Kipfilet met saffraan en rozemarijn
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 flinke snufjes saffraandraadjes
- 600 g kipfilet, in brede repen
- 40 g rozemarijn, blaadjes zeer fijngehakt
- 2 eetlepels knoflookolie
- plantaardige olie
Voorbereiden
Stamp de saffraan fijn in een vijzel, schenk 2 eetlepels kokend water erover en laat minimaal 20 minuten trekken tot het water is afgekoeld en een dieprode kleur heeft gekregen.
Doe de kipfilet in een kom en voeg de knoflookolie, de rozemarijn, een flinke snuf peper, 2 volle theelepels zeezout en het saffraanwater toe. Meng goed zodat de kip goed met de marinade bedekt is, dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast marineren.
Bereiden
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur, doe een scheutje olie in de pan en bak de kipreepjes in porties 3 tot 4 minuten aan elke kant tot ze een mooi goudbruin korstje krijgen en gaar zijn.
Serveer met een salade, zoals een salade Fattoush of een quinoasalade met geroosterde pistachenoten, ingelegde citroen en courgette.
Opmerking
Dit recept is niet echt traditioneel, omdat we in het Midden-Oosten geen rozemarijn gebruiken. Ik kwam dit kruid echter tegen in mijn voorraadkast en besloot het te gebruiken. Zo ontstaan meestal mijn beste recepten. Het is misschien vreemd om de woorden saffraan en rozemarijn in dezelfde zin te lezen, maar ik kan je verzekeren dat dit een fantastische combinatie is. Het geeft de kipfilet samen met de knoflook een heerlijke smaak.
Kookboek
Het recept 'Kipfilet met saffraan en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...
Persiana
Sabrina Ghayour
'Persiana' biedt een scala aan heerlijke gerechten; van voorgerechten, soepen, stoofschotels en salades tot en met desserts en zoete lekkernijen. Gebruik... lees verder
© Good Cook