Gegrilde tandoorikip
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 1 eetlepel yoghurt
- oliespray
- partjes citroen, uienringen en yoghurt met munt, voor het serveren
- voor de tandoorisaus
- 2 eetlepels komijnpoeder
- 1 eetlepel garam masala
- 3 theelepels zoet of mild paprikapoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- ½ theelepel nootmuskaatpoeder
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 2 laurierbladeren
- 60 ml plantaardige olie
- sap van 1 citroen
- 2 eetlepels knoflookpasta
- 1 eetlepel gemberpasta
- 4 plakjes gekookte biet (uit pot of blik)
- handvol verse korianderblaadjes
- 1 theelepel zout
Voorbereiden
Meng voor de tandoorisaus alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een grove saus (een potje van deze saus houdt het prima een week in de koelkast uit).
Doe de kippenpoten in een ruime schaal. Voeg de tandoorisaus en de yoghurt toe. Masseer de saus en de yoghurt met je handen in de kip; zorg ervoor dat het vlees helemaal bedekt is. Dek af met plasticfolie en laat een paar uur of een nacht in de koelkast marineren.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Verhit een grillpan op hoge temperatuur. Spray royaal olie over de kip en gril de poten tot ze aan beide zijden lekker geblakerd zijn. Draai één keer om. Leg ze op de bakplaat en bak 30-40 minuten tot ze helemaal gaar zijn (prik in het dikste deel met een vleespen; het vocht dat eruit komt, is helder als de kip gaar is). Laat een paar minuten rusten. Serveer met citroen, uienringen en yoghurt met munt.
Als je geen grillpan hebt, blaker de poten dan onder de ovengrill (8 minuten aan elke kant). Bak ze daarna in de oven als aangegeven.
Extra benodigd
Keukenmachine, plasticfolie, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Gegrilde tandoorikip' is afkomstig uit het kookboek...
Tasty Express
Sneh Roy
'Tasty Express' nodigt je uit om meer dan 100 spannende recepten te proeven van de populaire blogger Sneh Roy van het bekroonde blog Cook Republic... lees verder
© Aerial Media Company