Stoofschotel met kippenbouten, wortel en peultjes

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Bevat per portie

350 kcal
28 g eiwit
25 g vet
5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • ½ eetlepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g ham, in blokjes
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 ml rode wijn
  • 150 ml kippenbouillon
  • 4 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
  • 100 g peultjes, gehalveerd
  • 200 g bospeentjes, in stukjes van 1 cm

Bereiden

Wrijf de kippenbouten in met mosterd. Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de knoflook even aan. Bak de kippenbouten (in gedeelten) bruin. Strooi er zout en peper over en voeg de blokjes ham en de Provençaalse kruiden toe.

Schenk de wijn en bouillon langs de rand van de pan erbij en stoof de kippenbouten afgedekt ca. 30 minuten. Voeg de bosuitjes, peultjes en bospeentjes aan de kippenbouten toe en stoof het geheel in nog ca. 20 minuten zachtjes gaar.

Het recept 'Stoofschotel met kippenbouten, wortel en peultjes' wordt je aangeboden door . Beeld: Marian Weyo | Shutterstock.com

Kippenbouten tips

Reacties op dit recept

  • Anne-Marie Goed recept, heb het vandaag uitgeprobeerd! :-)