Stoofschotel met kippenbouten, wortel en peultjes
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
350 kcal
28 g eiwit
25 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- ½ eetlepel Dijon mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 g boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 g ham, in blokjes
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 100 ml rode wijn
- 150 ml kippenbouillon
- 4 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
- 100 g peultjes, gehalveerd
- 200 g bospeentjes, in stukjes van 1 cm
Bereiden
Wrijf de kippenbouten in met mosterd. Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de knoflook even aan. Bak de kippenbouten (in gedeelten) bruin. Strooi er zout en peper over en voeg de blokjes ham en de Provençaalse kruiden toe.
Schenk de wijn en bouillon langs de rand van de pan erbij en stoof de kippenbouten afgedekt ca. 30 minuten. Voeg de bosuitjes, peultjes en bospeentjes aan de kippenbouten toe en stoof het geheel in nog ca. 20 minuten zachtjes gaar.
Het recept 'Stoofschotel met kippenbouten, wortel en peultjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Marian Weyo | Shutterstock.com
Kippenbouten tips
Reacties op dit recept
- Anne-Marie Goed recept, heb het vandaag uitgeprobeerd! :-)