Stoofschotel met kippenbouten, wortel en peultjes

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 350 kcal
  • 28 g eiwit
  • 25 g vet
  • 5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • ½ eetlepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g ham, in blokjes
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 ml rode wijn
  • 150 ml kippenbouillon
  • 4 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
  • 100 g peultjes, gehalveerd
  • 200 g bospeentjes, in stukjes van 1 cm

Bereiden

Wrijf de kippenbouten in met mosterd. Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de knoflook even aan. Bak de kippenbouten (in gedeelten) bruin. Strooi er zout en peper over en voeg de blokjes ham en de Provençaalse kruiden toe.

Schenk de wijn en bouillon langs de rand van de pan erbij en stoof de kippenbouten afgedekt ca. 30 minuten. Voeg de bosuitjes, peultjes en bospeentjes aan de kippenbouten toe en stoof het geheel in nog ca. 20 minuten zachtjes gaar.

Bron

Het recept 'Stoofschotel met kippenbouten, wortel en peultjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Marian Weyo | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Kippenbouten recept tips

Reacties op dit recept

  • Anne-MarieGoed recept, heb het vandaag uitgeprobeerd! :-)

    reageren