Met ahornsiroop geglazuurde kippenvleugels met spek
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 70 ml ahornsiroop (maple syrup)
- 70 ml sojasaus
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- 1½ eetlepel rijstwijn of ciderazijn
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 16 kippenvleugels (ongeveer 1,3 kg)
- 8 plakjes spek
Voorbereiden
Meng de ahornsiroop met de sojasaus, de lente-uitjes, de azijn, de knoflook en de peper. Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier en leg ze in de marinade. Roer goed zodat ze helemaal ondergedompeld zijn. Dek af met plasticfolie en laat 2 uur en bij voorkeur een hele nacht marineren in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Snijd het spek in de lengte in tweeën zodat je 16 touwtjes krijgt. Haal de vleugels uit de marinade en verwijder eventuele stukjes knoflook of lente-ui. Verpak elke vleugel strak in een reep spek en leg ze op een ovenschaal met de uiteinden naar boven.
Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Haal de folie van de schaal en laat nog eens 10 tot 15 minuten bakken tot de vleugels krokant en goudbruin zijn. Serveer en gebruik je handen om ze op te eten.
Extra benodigd
Plasticfolie, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Met ahornsiroop geglazuurde kippenvleugels met spek' is afkomstig uit het kookboek...
Vijftig tinten kip
FL Fowler
Een hilarisch kookboek als parodie op 'Vijftig tinten grijs'. Miss Chicken, een jonge scharrelkip, speelt de hoofdrol in deze grappige, soms zinderende
... lees verder © Uitgeverij Lannoo