Kippenvleugels met barbecuesaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 250 ml ketchup
- 30 g rietsuiker
- 2 eetlepels maïsmoutstroop
- 2 eetlepels melasse of keukenstroop
- 2 eetlepels ciderazijn
- 2 eetlepels worcestersaus
- 2 eetlepels mosterd
- ½ theelepel chilipoeder of tabasco
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 750 g kippenvleugels
Bereiden
Roer in een steelpan alle ingrediënten, behalve de kippenvleugels, door elkaar en laat ze in 20-30 minuten zachtjes inkoken tot een saus.
Verwarm de oven voor op 240 °C. Bestrooi de kippenvleugels met zout en peper. Leg ze op een ovenrooster boven een bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de oven.
Bestrijk de kippenvleugels met de saus en bak ze nog 15 minuten; bestrijk ze tussentijds regelmatig met de saus. Serveer ze met de rest van de saus er apart bij en met gekookte rijst.
Kookboek
Het recept 'Kippenvleugels met barbecuesaus' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood
diverse auteurs
In dit boek vind je tal van ideeën voor fingerfood waarmee je bij elke gelegenheid goed voor de dag zult komen. Lichte, elegante hapjes of een maaltijd in het
... lees verder © Uitgeverij Terra