
Pittige Chipotle-kippenvleugels met zoete aardappel en limoenyoghurt
- 4 personen
- 70 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 800 g scharrelkippenvleugels
- 800 g zoete aardappel, geschild, in partjes van 2,5 cm
- 2 theelepels chipotle-chilivlokken
- 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 3 eetlepels olijfolie
- geraspte schil en sap van ½ biologische limoen
- partjes limoen, voor erbij
- voor de limoenyoghurt
- 4-5 eetlepels Griekse yoghurt
- handvol verse korianderblaadjes, plus extra voor eroverheen, grof gesneden
- geraspte schil en sap van ½ biologische limoen
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 150 °C hetelucht / 170 °C elektrisch. Leg de kippenvleugels en partjes zoete aardappel in een grote braadslede. Roer de chipotlevlokken, het paprikapoeder, de basterdsuiker, olijfolie, 2 theelepels zeezout, de limoenschil en het -sap door elkaar.
Schenk het chipotlemengsel over de kip en zoete aardappel en vermeng alles goed met je handen. Zet 40 minuten in de oven.
Verhoog dan de temperatuur tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch en laat de kip en zoete aardappel nog 20 minuten in de oven staan, tot de kippenvleugels krokant zijn.
Roer intussen de yoghurt, verse korianderblaadjes, de limoenschil, het -sap en een snuf zeezout door elkaar en zet apart.
Bestrooi de krokante kippenvleugels en zoete aardappel met de rest van de korianderblaadjes en dien op met partjes limoen en de limoenyoghurt.
Kookboek
Het recept 'Pittige Chipotle-kippenvleugels met zoete aardappel en limoenyoghurt' is afkomstig uit het kookboek...

Dé bakplaat
Rukmini Iyer
In 'Dé bakplaat' van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition heruitgave bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Van jouw favoriete... lees verder
© Becht / HarperCollins Holland