Kipsaté recepten
-
tip
Kipsaté (saté ajam)
Gevogelte, 25 min 7,8
-
tip
Kipsaté met pindasaus
Gevogelte, 30 min 8,0
-
Gemarineerde kipsaté-spiesjes met zelfgemaakte pindasaus
Vlees, 45 min 8,3
-
Kip met satésaus
Gevogelte, 30 min 7,6
-
Kipsaté met zoete ketjap
Gevogelte, 45 min 8,3
-
Savooiekool met pindasaus, rijst en kipsaté
Gevogelte, 30 min 8,0
-
Thaise gemarineerde kipsatés
Gevogelte, 20 min 7,7

Kipsaté
Snijd 400 g kipfilet in blokjes van 1½ - 2 cm. Meng voor de marinade 2 eetlepels ketjap manis met 2 gesnipperde sjalotjes, 2 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé en 1 theelepel kerrie djawa. Leg de kipblokjes erin en zet de kom 1 uur afgedekt weg in de koelkast. Schep tussentijds een- of tweemaal om. Rijg de kipblokjes aan satéprikkers. Roer 2 eetlepels olie door de marinade en bestrijk de satés met deze marinade. Rooster de kipsatés 6-8 minuten onder de grill of op de barbecue.
[ Bron: 'Margriet kookboek' ]
[ Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com ]