Savooiekool met pindasaus, rijst en kipsaté
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 600 g fijngesneden savooiekool
- 300 g rijst
- 3 eetlepels pindakaas
- 1-2 theelepels sambal oelek
Bereiden
Marineer de kipfilet in 2 eetlepels ketjap en het citroensap.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Schenk een bodem water in de pan en voeg de kool toe. Laat de kool in 15-20 minuten gaar worden, schep nu en dan om.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rijg de kip aan satéstokjes. Bestrooi met weinig zout en wat peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipsaté in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
Giet de kool af, maar vang wat kookvocht op. Roer de pindakaas en 2 eetlepels ketjap door de kool, voeg indien nodig wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en sambal.
Extra benodigd
Satéstokjes
Kookboek
Het recept 'Savooiekool met pindasaus, rijst en kipsaté' is afkomstig uit het kookboek...
Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek
diverse auteurs
In het 'Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek' vindt u per seizoen de groenten die dan vers van het land komen. Bij elke groente (acht per seizoen) staan drie recepten... lees verder
© Van Dishoeck