Rolletjes van savooiekool gevuld met lamsgehakt
- 6 personen
- 60 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 1 savooiekool, in losse bladeren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine ui, gehakt
- 100 g lamsgehakt
- 150 g langkorrelige rijst, afgespoeld
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- 1 theelepel zevenkruidenmengsel
- 4 eetlepels gehakte verse koriander
- 1 theelepel ghee (geklaarde boter)
Bereiden
Doe de koolbladeren in een grote pan met voldoende kokend water om ze onder te zetten en kook ze 10 minuten. Giet ze goed af en zet ze even opzij om af te koelen.
Verhit intussen de olie in een koekenpan of braadpan op matig vuur, doe er de uitjes en het lamsgehakt bij en bak ze terwijl je regelmatig roert 8-10 minuten tot het gehakt bruin is.
Doe de rijst met het gehakt, peper, zout, het zevenkruidenmengsel en de koriander in een kom, schep alles goed door elkaar en voeg vervolgens de ghee toe. Leg een paar koolbladeren in een pan. Schep 2 theelepels van het gehaktmengsel op elk van de resterende bladeren, rol ze als een soort sigaren op en zet ze even opzij. Leg de rollen in de pan en zet er een klein bordje op. Giet er voldoende kokend water bij om ze onder te zetten, laat ze 40 minuten met het deksel erop pruttelen en zet ze direct op tafel.
Kookboek
Het recept 'Rolletjes van savooiekool gevuld met lamsgehakt' is afkomstig uit het kookboek...
De Souk
Salma Hage
'De Souk, het beste van de Libanese keuken' is met meer dan 500 authentieke gerechten hét standaardwerk over de meest verfijnde Arabische keuken... lees verder
© Van Dishoeck