Roergebakken savooiekool met harissa en knoflook

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • milde olijfolie
  • 2 eetlepels harissa
  • 1 kleine savooiekool of groene kool, in lange repen
  • frisgroene olijfolie

Bereiden

Rasp de knoflook. Verwarm een flinke scheut olijfolie en bak de knoflook met de harissa ca. 2 minuten.

Voeg de kool toe en roerbak ca. 10 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout.

Besprenkel met wat frisgroene olijfolie. Lekker met gegrilde lamskoteletjes en brood.

Kookboek

Het recept 'Roergebakken savooiekool met harissa en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

Arabia bij je thuis

Nadia Zerouali & Merijn Tol

In 'Arabia bij je thuis' leggen Merijn en Nadia alles uit over typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Savooiekool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!