Kipsaté (saté ajam)
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 500 g kipfilet, in blokjes van ca. 2 cm
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 ui, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel en 1 theelepel Inproba Sambal Oelek
- 3 theelepels Inproba Gehakte Knoflook
- 3 eetlepels olie
- 1 kuipje Inproba Saté Saus (300 g)
- 2 eetlepels suiker
- 75 g Inproba Gebakken Uitjes
Voorbereiden
Marineer de kipfilet minimaal 1 uur in een mengsel van de ketjap, ui, citroensap, 1 eetlepel sambal en de helft van de knoflook. Week de satéstokjes ondertussen in wat warm water (ze verbranden zo minder snel bij het grillen).
Bereiden
Rijg de kip aan de stokjes. Rooster de spiesjes nu boven houtskool of in de grill (op het hoogste plateau) in ca. 7 minuten bruin en gaar. Bestrijk ze bij het draaien enkele malen met de olie.
Schep de satésaus in een pan en warm dit al roerende op. Voeg de rest van de knoflook, de theelepel sambal en de suiker toe. Giet de saus over de kip. Bestrooi de kipsaté met de uitjes.
Extra benodigd
Satéprikkers
Tip
Serveer de kipsaté op Indonesische wijze met long-tong (samengeperste rijst die in blokjes wordt gesneden) en blokjes komkommer.
Bron
Het recept 'Kipsaté (saté ajam)' wordt je aangeboden door Inproba