Gekonfijte kwartel met laurier, jeneverbes en tijm
- 4 personen
- 150 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1,5 kg ganzenvet
- 16 wilde kwartels, geplukt, uitgehaald en geschroeid
- 16 jeneverbessen
- 16 takjes tijm
- 16 zwarte peperkorrels
- 16 kleine blaadjes laurier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Breng in een mooie pan met zware bodem (gietijzer of koper) het ganzenvet naar 80 / 90 °C.
Stop in elke kwartel 1 jeneverbes, 1 takje tijm, 1 zwarte peper en 1 laurierblaadje.
Zet de kwartels rechtop, lichtjes tegen elkaar aangedrukt, en bedek ze dan met vetvrij papier. Doe een deksel op de pan en zet hem ongeveer 2 uur in de oven op 100 °C.
De kwartels moeten goed gaar zijn: de boutjes moeten makkelijk loskomen van de romp. Leg ze in een braadslee, breng op smaak met zout en peper. Laat ze lichtjes kleuren op de grillstand van de oven.
Serveer ze als ze nog heet zijn met licht gesauteerde spruitjes en gekonfijte knoflook.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Gekonfijte kwartel met laurier, jeneverbes en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Wild
Bruno Doucet
Van het bereiden van bouillons tot consommés, van terrines en pasteien tot de grote Franse culinaire klassiekers: Doucet laat in 'Wild' zien dat jagen, koken en respect voor de natuur perfect samengaan en zelfs bij elkaar horen... lees verder
© Uitgeverij Terra