Krokante kwartel met bietentzatziki
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Grieks
- Gevogelte
Ingrediënten
- 50 g maïzena
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel venkelzaad, gekneusd
- 1 eetlepel korianderzaad, gekneusd
- 1 theelepel zoutvlokken
- 2½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 liter plantaardige olie om te frituren
- 4 kwartels, opengevouwen, ribbenkast verwijderd (vraag je poelier of slager dit voor je te doen)
- extra vergine olijfolie, ter garnering
- voor de bietentzatziki
- 1 grote rode biet
- 1 teentje knoflook
- 100 g hangop
- sap van 1 citroen
- 2½ eetlepel extra vergine olijfolie
- ¼ bosje koriander, blaadjes geplukt en grof gehakt
- 2½ bosje dille, sprietjes geplukt en grof gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Kruid de bieten voor de tzatziki licht met zoutvlokken, wikkel ze dan in aluminiumfolie en bak ze ca. 35 minuten in de oven tot ze zo zacht zijn dat je er een spies door kunt steken. Wikkel de teen knoflook in folie en leg ook die in de oven. Rooster hem nog 10 minuten samen met de biet. Zet dan weg om af te koelen. Rasp de afgekoelde biet, wikkel de rasp in een vierkant stuk kaasdoek, leg dat in een zeef boven een kom en druk het overtollig vocht eruit.
Draai de biet, knoflook en hangop in een keukenmachine tot een gladde puree. Voeg het citroensap en de olijfolie toe en draai opnieuw. Stort het bietenmengsel in een kom en spatel de koriander en dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de maïzena, cayennepeper, venkel- en korianderzaden, het zout en de peper in een ondiepe kom.
Verhit de olie in een friteuse tot 180 °C (of in een pan met dikke bodem; als een blokje brood in 15 seconden bruin is, is de olie op temperatuur).
Snijd de kwartels doormidden, wentel de delen door het maïzenamengsel en schud het teveel eraf. Leg ze in porties in de hete olie en bak ze in 3 tot 4 minuten goudbruin en gaar.
Haal de kwartels uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Besprenkel het vlees met olijfolie en serveer het met de bietentzatziki.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, keukenmachine
Tip
De bietendip is ook heerlijk met brood.
Kookboek
Het recept 'Krokante kwartel met bietentzatziki' is afkomstig uit het kookboek...
Greek
George Calombaris
Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris. Van snacks tot en met desserts... lees verder
© Good Cook