Kwartel teriyaki met rauwe gember
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Japans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie met een neutrale smaak
- 2 kwartels, zonder bot (zie tip onderaan het recept) en bijna overlangs doormidden gesneden
- 100 ml teriyakisaus
- zeezoutvlokken naar smaak
- 1 theelepel fijngeraspte gember
Bereiden
Verhit een grote koekenpan op een middelhoog vuur en doe de olie erin. Doe de kwartels erin als de olie heet is, maar nog niet walmt en schroei ze aan beide kanten dicht. Draai het vuur laag en bak ongeveer 4 minuten. Keer ze elke 30 seconden.
Doe de teriyakisaus in de pan en blijf de vogels ongeveer 2 minuten om en om draaien tot de saus indikt en de kwartels bedekt. Doe de kwartels over op een bord, giet de sappen uit de pan erover en laat 2 minuten rusten.
Breng de kwartels op smaak met een beetje zeezout en serveer met de gember.
Tip
Haal alle botten uit de kwartel behalve het bot van de kleine drumstick in de vleugel en het onderste bot in de poot. Snijd de kwartel aan de borstkant open en druk de borst voorzichtig plat.
Kookboek
Het recept 'Kwartel teriyaki met rauwe gember' is afkomstig uit het kookboek...
Traditioneel & modern Aziatisch koken
Adam Liaw
De Aziatische keuken is zeer gevarieerd: van Japanse sushi tot Kantonese eend, van noodles en ander streetfood... lees verder
© Van Dishoeck