Gordon Ramsay: parelhoen met erwten-slafricassee
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 parelhoenfilets, met vel, ca. 130 g per stuk
- 1½ eetlepel olijfolie
- enkele takjes tijm
- voor de erwten-slafricassee
- 500 g doperwten (ontdooid indien uit de diepvries)
- enkele takjes tijm
- scheutje water of kippenbouillon
- 3-4 blaadjes ijsbergsla, in reepjes
Bereiden
Snijd de filets bij en bestrooi ze met wat zout en peper.
Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Voeg de parelhoenfilets (met het vel naar beneden) en de takjes tijm toe en bak ze 4-5 minuten, tot het vel goudbruin en knapperig is.
Keer de filets om en bak de andere kant ca. 2 minuten. Het vlees moet licht terugveren als u erop drukt en vanbinnen sappig en iets roze zijn. Leg de filets op een warm bord en zet ze op een warme plaats terwijl u de fricassee maakt.
Smelt de boter in een pan en voeg de doperwten en wat zout en peper toe. Voeg de tijm en een scheutje water of bouillon toe; laat de erwten 3-4 minuten sudderen, tot ze gaar zijn en de pan bijna droog is. Doe de reepjes sla erbij en verhit die 1 minuut mee, of tot ze iets zachter worden. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Schep de fricassee op een warme schaal en leg de parelhoenfilets erop. Serveer het gerecht meteen, eventueel met nieuwe aardappels.
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: parelhoen met erwten-slafricassee' is afkomstig uit het kookboek...
Ramsay's beste menu's
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay heeft met 156 afwisselende recepten 52 menu's samengesteld, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en desserts. Dit is echter slechts... lees verder
© Kosmos Uitgevers