Parelhoen met pancetta en eekhoorntjesbrood

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 8 kleine takjes salie
  • 8 kleine takjes munt
  • 1 parelhoen, in 4 stukken
  • 4 plakjes pancetta
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g eekhoorntjesbrood, in plakjes gesneden
  • 4 blaadjes munt
  • 3 rijpe tomaten, gehakt

Bereiden

Verhit de oven tot 180 °C / gasovenstand 4.

Prik stukjes van de takjes salie en munt in de stukken parelhoen en leg op elk stuk een plakje pancetta. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een braadpan, leg er de stukken parelhoen in en bak ze 35 minuten in de oven.

Verhit intussen de rest van de olie met de teentjes knoflook in een ondiepe pan. Schep de tenen als ze bruin beginnen te worden met een schuimspaan uit de pan en gooi ze weg. Doe er de plakjes eekhoorntjesbrood, muntblaadjes en gehakte tomaat bij, blijf regelmatig roeren en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Haal de stukken parelhoen uit de oven, doe ze bij het eekhoorntjesbrood in de pan en laat ze nog 15 minuten op het vuur staan. Voeg naar smaak peper en zout toe en zet de pan van het vuur. Schep de stukken parelhoen en de paddenstoelen op een serveerschaal en zet ze meteen op tafel.

Opmerking

Parelhoen is uitgesprokener van smaak dan kip. In Italië is de vogel extreem populair, en dan niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de vele manieren waarop hij kan worden klaargemaakt. Hij kan bijvoorbeeld eenvoudig geroosterd of gevuld en geroosterd worden, maar ook in kleine stukjes gehakt en gebakken of gestoofd.

Kookboek

Het recept 'Parelhoen met pancetta en eekhoorntjesbrood' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Toscane

diverse auteurs

'De Zilveren Lepel Toscane' bevat zowel authentieke regionale recepten als lokale tradities, klassieke wijnen en speciaalzaakjes. Van ravioli uit Siena, konijn uit... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Parelhoen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!