Parelhoen met broccoli
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 350 g parelhoenfilet, in reepjes
- 250 g broccoliroosjes
- 150 g grotchampignons, in vieren
- 3 lente-uitjes, in schuine stukjes van 2 cm
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eieren, losgeklopt
- 2 eetlepels vissaus (nam pla)
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel bruine suiker
- 50 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt
Bereiden
Verhit de olie in de wok en roerbak de parelhoenreepjes ca. 3 minuten. Schep ze op een bord en roerbak de broccoli, champignons, ui en knoflook 2 minuten in het bakvet.
Schenk de eieren in de wok, laat ze enigszins stollen en schep dan de parelhoenreepjes erdoor. Voeg de vissaus, ketchup en suiker toe en roerbak alles nog 3 minuten Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht in de wok en bestrooi het met de cashewnoten.
Kookboek
Het recept 'Parelhoen met broccoli' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Wok
diverse auteurs
Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder
© Inmerc