Kaas-groenteburger
bereiden
Bevat per portie
510 kcal
24 g eiwit
40 g vet
13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 g belegen kaas, grof geraspt
- 1 stengel bleekselderij, in hele kleine blokjes
- 1 worteltje, in hele kleine blokjes
- 1 eetlepel Mexicaanse of tacokruiden
- 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt
- 100 g cornflakes, verkruimeld
- 3 eetlepels olie
- 75 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel knoflookpuree
- 4 bruine bolletjes
Bereiden
Klop de eieren los. Meng in een kom de kaas met de blokjes groente, een derde van het ei, de Mexicaanse kruiden en koriander tot een stevige massa. Vorm er vier mooie burgers van en wentel deze door de rest van het ei en daarna door de verkruimelde cornflakes. Druk de cornflakes goed aan.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kaas-groenteburgers in ca. 4 minuten mooi bruin, van binnen mag de kaas net gaan smelten.
Roer de yoghurt met de mayonaise, knoflook, zout en peper tot een sausje. Serveer de burgers tussen bruine bolletjes met gemengde sla en tomaat. Schep het sausje erover.
Het recept 'Kaas-groenteburger' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Elena Veselova | Shutterstock.com
Burgers tips
Reacties op dit recept
- Wesselien Echt heerlijk. De wijziging die ik heb aangebracht: 100 g oude kaas en 100 g mozzerella.