Portobello-burgers met pompoenpitpesto
bereiden
Ingrediënten
- 8 kleine portobello's
- olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
- balsamicoazijn, voor het besprenkelen
- tamari, voor het besprenkelen
- 8 hamburgerbroodjes of witte bolletjes, geroosterd
- 1 tomaat, in plakjes
- 10 g kiemgroenten
- pompoenpitpesto
Bereiden
Verhit een barbecue of grillpan tot matig heet.
Bereid de paddenstoelen voor door de stelen te verwijderen en de hoeden met een vochtige doek of keukenpapier schoon te vegen. Leg ze in een middelgrote kom en besprenkel ze met de olijfolie, balsamicoazijn en tamari en bestrooi ze met de peper. Hussel om ze goed te bedekken. (Ik wrijf het er met mijn handen in tot de hoeden aan weerskanten bedekt zijn.)
Leg de paddenstoelen met de lamellen omlaag op de barbecue of grillpan. Gril ze ca. 10 minuten per kant of tot ze zacht zijn.
Leg de paddenstoelen op de geroosterde broodjes en leg er een tomaatplakje, wat kiemgroenten en een flinke kwak pesto op.
Kookboek
Het recept 'Portobello-burgers met pompoenpitpesto' is afkomstig uit het kookboek...
Het love & lemons kookboek
Jeanine Donofrio
Nee, de recepten zijn niet allemaal met citroen - zoals de titel doet vermoeden. Deze titel is afkomstig van het gelijknamige, prijswinnende blog van de auteur Jeanine
... lees verder © Unieboek Spectrum