Visburgers met salsa verde
bereiden
Ingrediënten
- 2 aardappelen
- wit van 1 prei
- 100 g witvis, in kleine stukjes
- 100 g verse zalm, in kleine stukjes
- 100 g grijze garnalen
- bloem
- olie
- voor de salsa verde
- 100 g peterselie
- 100 g basilicum
- 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
Bereiden
Kook de aardappelen en de prei gaar en plet ze. Kruid flink met peper en zout. Voeg de stukjes vis en de garnalen toe en maak 4 burgers. Wentel ze in bloem en bak ze mooi bruin in olie tot de vis gaar is.
Maak de salsa verde: mix de kruiden met peper, zout, olijfolie en citroensap tot een gladde saus. Leg op elk bord een burger en wat salsa verde.
Tip
Je kunt de visburger ook door opgeklopt ei halen en daarna door pankobroodkruim. Bak hem goudbruin in olie. Presenteer de burger in een gegrild rond broodje en schep de salsa op de burger. Geef er frietjes bij.
Kookboek
Het recept 'Visburgers met salsa verde' is afkomstig uit het kookboek...
Food & the City
Christine van Imschoot
In dit boek neemt Christine je mee op food shoppingtrip naar acht verschillende steden, van Gent tot New York via Londen en Parijs. Bij elke stad kookt ze een
... lees verder © Uitgeverij Lannoo