Vegi-burger met feta, munt-bietenyoghurt en rucola
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g feta
- olijfolie
- 2 kleine rauwe bieten
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 6 muntblaadjes
- 100 g yoghurt
- 2 grote zachte bolletjes
- een kleine handvol doperwtenscheuten
- een handvol rucola
Bereiden
Verhit een grillpan. Snijd het blok feta horizontaal doormidden tot twee rechthoekige stukken. Bestrijk ze met olijfolie, leg ze in de hete grillpan en laat ze lichtbruin worden. Keer ze om en gril de andere kant tot hij lichtbruin is. Haal de feta uit de pan en zet opzij.
Schil de bieten als de feta in de grillpan bakt en rasp ze grof boven een kom. Bestrooi ze licht met zout en peper, voeg de azijn toe en schep de bieten om tot ze met azijn zijn bedekt. Snipper de muntblaadjes en doe ze met de yoghurt bij de biet. Schep alles losjes door elkaar.
Snijd de broodjes doormidden en gril de snijkanten. Bestrijk de onderste helften met wat munt-bietenyoghurt, voeg de doperwtenscheuten en wat rucola toe en leg er een stuk feta op. Schep er een royale schep munt-bietenyoghurt op, dek de vulling af met de bovenste helft van de broodjes en dien op.
Serveer de overgebleven munt-bietenyoghurt er los bij.
Kookboek
Het recept 'Vegi-burger met feta, munt-bietenyoghurt en rucola' is afkomstig uit het kookboek...
Greenfeast
Nigel Slater
In 'Greenfeast' deelt Nigel Slater een levendige en vrolijke verzameling van de groenterecepten voor de lente en de zomer voor gerechten die hij aan het einde van de dag op tafel zet. Met meer dan 110 eenvoudige, prachtige seizoensgebonden recepten... lees verder
© Fontaine Uitgevers