Zalmburgers met ovengroenten

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet
  • ½ ui, in heel kleine stukjes gesneden
  • paprikapoeder
  • basilicum
  • knoflookpoeder
  • 400 g spruitjes
  • 200 g kleine boschampignons
  • kokosolie
  • granaatappelpitjes

Bereiden

Doe de zalmfilet en de halve ui samen met wat paprikapoeder, basilicum, knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Mix met de handmixer tot een fijn geheel.

Maak balletjes van het mengsel. Doe de balletjes in een pan met een beetje kokosolie. Plet ze voorzichtig tot burgers en bak ze aan beide kanten lichtbruin.

Snijd de spruitjes doormidden en kook ze licht voor. Verdeel ze daarna over een ovenschaal, samen met de boschampignons. Doe er paprikapoeder, knoflookpoeder, basilicum, zout en peper op en bak de groenten in de oven bij 185 °C gedurende 10 minuten.

Werk eventueel af met enkele granaatappelpitjes. Lekker met puree van zoete aardappel.

Kookboek

Het recept 'Zalmburgers met ovengroenten' is afkomstig uit het kookboek...

Het fitness kookboek

Tinne Raeymaekers

In dit kookboek deelt personal trainer Tinne haar ultieme tips en favoriete recepten. Ze legt uit hoe je de basisprincipes van gezonde voeding kunt toepassen om je eindelijk fitter, gezonder en energieker te voelen. Eet beter, niet minder!... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Burger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!